ЛОЯЛНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

БОГАТ ОПИТ В ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИ

В съдебна зала

Процесуално представителство и защита на граждани по граждански и административни дела.

 
 

Пред вашите партньори

Правна и консултантска помощ при организиране и водене на преговори, сключване на търговски договори и осъществяване на бизнес отношения.

 
 

Пред нотариус

Подготовка и изповядване на всякакъв вид сделки пред нотариус –договори, сделки за прехвърляне на недвижими имоти, МПС, дружествени дялове, търговски предприятия и др.

 
 

Незрет Бабучев гост на БНР

„Светът през книгите”: „Пороците на властта”


Гост в предаването е младият адвокат Незрет Бабучев, нашумял с делата си в защита на гражданите срещу „Топлофикация” и други частни дружества. Поводът за гостуването му е издадената съвсем наскоро книга „Пороците на властта”, в която младият юрист предлага нестандартни решения за лечението на боледуващата ни демокрация.

Ето как определя книгата си авторът: „Тя е предназначена за всички граждани, които търсят причините, поради които съвременната демокрация боледува от демагогия, от популизъм и от корупцията, вече възприемани като част от неизбежното зло. Опитал съм се да обясня защо властта проявява безотговорност и леност в решаването на държавните дела, какви са демократичните начини да се справим с бедността, с неграмотността, с липсата на развито гражданско общество, с недъзите на робската ни народопсихология.

Предлагам за дискусия моите виждания как да бъдат премахнати недостатъци на днешния политически модел, как да създадем нов механизъм за граждански и парламентарен контрол над съдебната власт с цел по-качественото й правораздаване. Препоръчвам на управниците да премахнат всички привилегии и имунитети като противоконституционни, както и да въведат по-точни критерии за оценка на съдийската работа.

Развивам и идеите си за преодоляването на масовата корупция чрез задължителното електронно заплащане на заплати и услуги.

Книгата ми е предназначена както за гражданите с будна гражданска съвест, така и за колегите юристи, за представителите на изпълнителната, на законодателната и на съдебната власт, и най-вече за онези от тях, които наистина желаят държавните институции да функционират като швейцарски часовник: точно, прецизно и безупречно.

Опитът ми на адвокат се състои в няколко съдебни битки срещу незаконосъобразните решения на някои министерства, държавни комисии и агенции, както и срещу монополизма на известни корпорации.

Всички обществени проблеми са ми близки и в книгата търся и предлагам различни начини за преодоляването им.

Опитът ми на млад адвокат и самосъзнанието ми на активен общественик взаимно се допълват и ми дават куража да предложа няколко, според мен, обосновани решения за най-трудно преодолимите пороци на съвременната демокрация.  

Ако нещата бяха лесни, нямаше да се паднат на нас. Но точно в най-трудните моменти стойностните хора се доказват, за разлика от посредствените.”

Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

гр.София ул.Клокотница № 2А, Бизнес център "Ивел"
ет.2 офис 8

02/417 92 99; 088 681 70 08; 089 543 57 35

Google + Facebook Twitter LinkedIn
WebDesignBG