ЛОЯЛНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

БОГАТ ОПИТ В ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИ

В съдебна зала

Процесуално представителство и защита на граждани по граждански и административни дела.

 
 

Пред вашите партньори

Правна и консултантска помощ при организиране и водене на преговори, сключване на търговски договори и осъществяване на бизнес отношения.

 
 

Пред нотариус

Подготовка и изповядване на всякакъв вид сделки пред нотариус –договори, сделки за прехвърляне на недвижими имоти, МПС, дружествени дялове, търговски предприятия и др.

 
 

Интервю на адвокат Назрет Бабучев пред БНР

Интервю на адвокат Назрет Бабучев пред БНР

Адвокат Назрет Бабучев: Разрешаването на проблема "Топлофикация" е скъпо, но може да се осъществи.

КЗК е от малкото институции в България, които въпреки ограничените си правомощия и бюджет наистина имат смелостта да се изправят срещу доста корпорации. Това е може би най-борбеният орган в България, което прави чест за тях. Това каза за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" адвокат Назрет Бабучев, който вече е осъждал "Топлофикация", по повод наложената от Върховния съд санкция от 125 000 лева за "Топлофикация София".

Трудно е да се докажат имуществени вреди, причинени от "Топлофикация", защото големите проблеми започват след общия топломер в старите сгради, каза Бабучев.
Проблем "топлофикация" липсва в новите сгради, където самата инсталация е друг тип и е с много добра изолация, минимални загуби, на практика е невъзможна и кражбата на топлинна енергия. Съвсем минимални са и топлинните загуби.

Разрешаването на проблема е скъпо, но може да се осъществи от кооперациите, особено от тези, които кандидатстват по програмата за саниране, каза юристът.

Трябва да се направят хоризонтални щрангове с добра изолация и с индивидуални измервателни уреди. Това е единственото решение. Друг вариант няма.

Бабучев спомена и законовите проблеми, свързани с топлинното отчитане.

Между енергийния закон, новите изменения на Закона за защита на потребителите, Закона за енергийната ефективност има пълно неразбирателство. Сякаш са писани в различни държави и става въпрос за различни неща. 

Адвокатът отбеляза, че в последната година е забелязал, че Градският съд отменя решенията на Районния, в които е осъдена "Топлофикация" и постановява оправдателни решения. 

Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

гр.София ул.Клокотница № 2А, Бизнес център "Ивел"
ет.2 офис 8

02/417 92 99; 088 681 70 08; 089 543 57 35

Google + Facebook Twitter LinkedIn
WebDesignBG