ЛОЯЛНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

БОГАТ ОПИТ В ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИ

В съдебна зала

Процесуално представителство и защита на граждани по граждански и административни дела.

 
 

Пред вашите партньори

Правна и консултантска помощ при организиране и водене на преговори, сключване на търговски договори и осъществяване на бизнес отношения.

 
 

Пред нотариус

Подготовка и изповядване на всякакъв вид сделки пред нотариус –договори, сделки за прехвърляне на недвижими имоти, МПС, дружествени дялове, търговски предприятия и др.

 
 

Какво ни очаква през новия отоплителен сезон

До началото на октомври абонатите на Топлофикация трябва да посочат как ще изчисляват сградната инсталация в кооперациите, където живеят. Ако не го сторят, парното ще се изчислява по старата методика.

Етажните собственици имат четири възможности да определят начина на изчисляване на сградната инсталация. С фиксиран процент, специална формула или техническо лице, което да изчисли или измери процента изразходвана енергия. Това, според Центъра за човешки права, е нарушение на закона.

Лидия Делирадева, Център за човешки права: Това ще доведе до съседски войни. На второ място няма как хора, които не са експерти, да прогнозират такива разходи и не се знае какъв ще е следващият отоплителен сезон – дали ще е топло времето, дали ще е по-студено. Няма как хората да прогнозират това. Фактически те им прехвърлят всичко като отговорност за планирането на тези раздходи.

Друга новост е, че сметката ни за отопление ще се изчислява на база общото количество енергия, което сме употребили през изминалия сезон, разделено на броя на дните, в които сме ползвали парно.

Ако искаме да заявим нулево потребление, ще трябва да заявим, че не сме живели в дома си поне 3 месеца. Ще трябва да докажем това с подпис от съседи.
Лидия Делирадева, Център за човешки права: Недопустимо е човек, който не живее в България или е решил да смени жилището си, или да го остави празно, недопустимо е да иска разрешение от съседите за това, как да се разпорежда със своята собственост и своите разходи в имота.

На същото мнение е и адвокат Незрет Бабучев.

Незрет Бабучев, адвокат: Нали има накрая, ако искаме да бъдем 100% коректни, ако имаме хоризонтална разводка и индивидуален топломер, то се отчита, то веднага се прави засечка между индивидуалния топломер и централния има ли потребление, няма ли потребление. Както електромерът за електричество.
Според новата наредба всички жилища ще трябва да имат водомери за топла вода. По желание на собствениците топлинните счетоводители ще пломбират радиаторите на клиентите.

Видео може да видите тук

Адвокат Бабучев пред БНТ
Адвокат Бабучев пред БНТ
Адвокат Бабучев пред БНТ
Адвокат Бабучев пред БНТ
Адвокат Бабучев пред БНТ
Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

гр.София ул.Клокотница № 2А, Бизнес център "Ивел"
ет.2 офис 8

02/417 92 99; 088 681 70 08; 089 543 57 35

Google + Facebook Twitter LinkedIn
WebDesignBG