ЛОЯЛНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

БОГАТ ОПИТ В ПРАВНАТА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИ

В съдебна зала

Процесуално представителство и защита на граждани по граждански и административни дела.

 
 

Пред вашите партньори

Правна и консултантска помощ при организиране и водене на преговори, сключване на търговски договори и осъществяване на бизнес отношения.

 
 

Пред нотариус

Подготовка и изповядване на всякакъв вид сделки пред нотариус –договори, сделки за прехвърляне на недвижими имоти, МПС, дружествени дялове, търговски предприятия и др.

 
 

Дават „топлофикациите” ни на европейския съд

Дават „топлофикациите” ни на европейския съд

Съдът на европейската общност ще се произнесе, че при противоречия във вътрешното ни законодателство валидни трябва да бъдат законите, хармонизирани с европейските директиви.

Това уверено заяви адвокатът Незрет Бабучев, който е сезирал европейските институции за противоречивата съдебна практика у нас по спорове с „Топлофикация".

Бабучев съобщи, че има двеста спечелени дела срещу „Топлофикация" и 50 загубени в рамките на година. Той изрази недоумение от отказа на Върховния касационен съд по споровете с „Топлофикация".

Според него до един два месеца ще има решение на най-високо равнище за това кое право е приложимо.

Бабучев съобщи абсурден случай, при който на човек с демонтирани радиатори и без топла вода Топлофикация му начислила сметка в размер на 16 хил. лв. за периода от март 2000 година до август 2009 година.

Други абсурди, свързани с „Топлофикация" добре познати на софиянци, а вероятно и на абонати в провинцията, са изложени от Емил Измирлиев в книгата „Бандитската топлофикация".

Авторът се представи като единствения българин кандидат за Гинес, тъй като бил направен насила абонат на „Топлофикация".

„Топлофикация" дала фактури с невярно съдържание, подчерта той и се аргументира, че те се базират на прогнозни данни, което не е редно.

По думите на Измирлиев някогашният шеф на „Топлофикация" Вальо Топлото бил заменен с Петко Студеното (Петко Милевски), а после от сегашния й шеф Стоян Доволното (Стоян Цветанов). Изимирлиев поясни, че сегашният шеф на "Топлофикация" получавал 20 хил. лв. и бил доволен да плаща сметка 300 лв. за парно.

Искам окончателно решение на Конституционни съд, за да няма противоречива съдебна практика и да се хармонизира енергийният закон, защото той сега е образец за крепостничество , заяви Бабучев.

„Топлофикация" не може да покаже документ, че някой абонат по свое желание й е станал потребител, изтъкна Измирлиев и настоя на „Топлофикация" да й бъде отнет лиценза.

Най-ощетени от „Топлофикация" са тези, които не искат да бъдат абонати, изтъкна още Измирлиев и отбеляза, че за да се откаже човек от парно, зависи от съседите.

Той съобщи още, че 70% от жалбите при омбудсмана са именно срещу Топлофикация.

Бабучев настоя и за кардинално решаване на проблема с цените на енергоносителите, което според него е постижимо само чрез международна регулация. Илюзия е да се говори за конкуренция в енергийния сектор.

Адвокат Незрет Бабучев - Софийска адвокатска колегия

гр.София ул.Клокотница № 2А, Бизнес център "Ивел"
ет.2 офис 8

02/417 92 99; 088 681 70 08; 089 543 57 35

Google + Facebook Twitter LinkedIn
WebDesignBG